15.20μ η Φλωρεντία Κάππα στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων

Η Φλωρεντία Κάππα ήταν η μόνη κυπριακή συμμετοχή στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων που διεξήχθη το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου στην Καστεγιόν της Ισπανίας. Η 25χρονη σφαιροβόλος του ΓΣΠ έριξε δύο βολές πάνω από 15μ, με την καλύτερη της να προσγειώνεται στα 15.20μ., που την έφερε στη 13η θέση.

«Το 15.20μ. ήταν σχετικά μέτρια βολή για μένα αλλά επειδή είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς, δεν είναι κακή επίδοση. Από τη στιγμή που ρίχνω σταθερά πάνω από 15μ, είναι κάτι πολύ καλό για μένα», μας δήλωσε η Κάππα από την Αθήνα, όπου προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του Αλέξιου Λεωνίδη.

Η Κύπρια αθλήτρια του ΓΣΠ συνέχισε: «Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο μέχρι να φτάσουμε στην Ισπανία, αλλά για να πω την αλήθεια, δεν ήταν τόσο κουραστικό ταξίδι όσο άλλες φορές. Οι συνθήκες εκεί ήταν καλές, όμως το ότι ήμασταν 16 άτομα στο αγώνισμα μου δεν ήταν ότι καλύτερο».Στην Καστεγιόν η Κάππα έκανε τέσσερις έγκυρες βολές. Πέρα από το 15.20μ., έριξε τη σφαίρα στα 15.11μ., 14.88μ. και 14.44μ.

Οι επόμενοι αγώνες

Η Φλωρεντία Κάππα βρίσκεται αυτό το διάστημα στον Άγιο Κοσμά στην Αθήνα, όπου διαμένει και προπονείται. Ο επόμενος αγώνας της Κύπριας σφαιροβόλου του ΓΣΠ αναμένεται να είναι το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στα Χανιά τον Απρίλιο. Η ίδια προετοιμάζεται εντατικά για τους τέσσερις μεγάλους αγώνες τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης στο Λουξεμβούργο, τους Παγκύπριους Αγώνες όπου θα αγωνιστεί εκπροσωπώντας τον σύλλογο της το ΓΣΠ, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (πρώην Μπρούνο Ζάουλι) στη Λιθουανία και τους Μεσογειακούς Αγώνες στην Τουρκία.

Κορυφαία επίδοση στο κλειστό. Πριν αγωνιστεί στην Ισπανία και στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, η Φλωρεντία Κάππα προερχόταν από δύο μεγάλες βολές στον κλειστό στίβο. Τον Φεβρουάριο στον Άγιο Κοσμά σε ημερίδα στίβου πριν το Πανελλήνιο κλειστού έριξε 16.14μ. που αποτελεί προσωπική επίδοση, ενώ λίγες μέρες μετά έριξε 15.65μ. σε αντίστοιχη ημερίδα στο ΣΕΦ.

Στον ανοικτό στίβο έχει καλύτερη επίδοση 15.81μ., που πέτυχε στους Παγκύπριους Αγώνες του 2012, με την αθλήτρια του ΓΣΠ να κυνηγάει το παγκύπριο ρεκόρ της Ολυμπίας Μενελάου.