Κυριάκος Ιωάννου: Ο Κύπριος άλτης κάνει στάση τριών εβδομάδων για προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ

Οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ΓΣΠ, τόσο για προετοιμασία όσο και για διαμονή, προσελκύουν κάθε χρόνο δεκάδες αθλητές παγκοσμίου επιπέδου. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος επέλεξε φέτος να βάλει στο πρόγραμμα προετοιμασίας του και στάση τριών εβδομάδων στο ΓΣΠ. Ο Λεμεσιανός αθλητής του ύψους γυμνάζεται αυτές τις μέρες στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στο ΓΣΠ και διαμένει στο ξενοδοχείο Allegra, το οποίο ανήκει στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ.

«Είναι η δεύτερη χρονιά που επιλέγω το ΓΣΠ, για να κάνω προετοιμασία. Φέτος θα μείνω εδώ για τρεις εβδομάδες», μας λέει ο Κυριάκος Ιωάννου και συνεχίζει: «Είναι ένα στολίδι της Κύπρου. Οι εγκαταστάσεις στο ΓΣΠ είναι ό,τι καλύτερο για έναν αθλητή».

Μαζί με Ευθυμίου

Ο Ιωάννου, λίγους μήνες μετά την πρόκρισή του στον τελικό του ύψους των Ολυμπιακών Αγώνων (όντας ο πρώτος αθλητής που πετυχαίνει κάτι τέτοιο εκπροσωπώντας την Κύπρο), συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία του ενόψει των μεγάλων ραντεβού του 2013 και κυρίως των Μεσογειακών Αγώνων στη Μερσίνα τον Ιούνιο και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στη Μόσχα τον Αύγουστο. Ο Κύπριος άλτης βρίσκεται στο ΓΣΠ μαζί με τον προπονητή του Δημήτρη Ευθυμίου και διαμένουν στο υπερσύγχρονο ξενοδοχείο Allegra, που αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του ΓΣΠ.

Βάση για τοπ αθλητές

Πέρα από τον Κυριάκο Ιωάννου, το ΓΣΠ χρησιμοποιεί για την προετοιμασία της και η Ελένη Αρτυματά, η Παραλιμνίτισσα σπρίντερ η οποία το 2009 προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Αν και δεν είναι αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια», η Αρτυματά δηλώνει ως βάση της το Εθνικό Στάδιο Στίβου.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται στο ΓΣΠ και οι Ελλαδίτες πρωταθλητές Περικλής Ιακωβάκης και Κωνσταντίνος Ντουβαλίδης, οι οποίοι θα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στη Λευκωσία. Αρκετοί είναι οι αθλητές του στίβου από την Ελλάδα που έρχονται στο ΓΣΠ για προετοιμασία στα πλαίσια της διακρατικής συμφωνίας. Παράλληλα, τον τελευταίο διάστημα το Εθνικό Στάδιο Στίβου και το ξενοδοχείο Allegraχρησιμοποίησαν και ξένοι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, όπως η ομάδα ρίψεων της Πολωνίας.

«Είναι πολύ καλό για τη χώρα μας να έρχονται τέτοιου επιπέδου αθλητές στο ΓΣΠ για προετοιμασία», μας λέει ο Κυριάκος Ιωάννου. «Είναι εξαιρετικό και για τους νεαρούς αθλητές μας που προπονούνται δίπλα από τέτοια μεγάλα ονόματα, αφού εμπνέονται και παραδειγματίζονται απ’ αυτούς», συνεχίζει.