Η τενοντίτιδα δεν επηρεάζει τον Παρέλλη

Ο Κύπριος δισκοβόλος του ΓΣΠ θα μείνει εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες, όμως δεν θα λείψει από τα σημαντικά αθλητικά ραντεβού.

Παρά την τενοντίτιδα στους τένοντες του τετρακέφαλου, ο Απόστολος Παρέλλης δεν πτοείται και αναμένεται πως σε λίγες εβδομάδες θα έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Ο 27χρονος Κύπριος δισκοβόλος του ΓΣΠ βρίσκεται εκτός δράσης εδώ και μερικές μέρες και μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, φάνηκε ότι με θεραπείες μερικών εβδομάδων θα μπορέσει να επανέλθει στους στίβους.

Η τενοντίτιδα προκλήθηκε από την υπερκόπωση του οργανισμού του Παρέλλη. «Συναντήθηκα με γιατρούς για να διαγνωστεί πλήρως το πρόβλημα. Την πρώτη εβδομάδα θα κάνω φυσιοθεραπεία, ακολούθως σιγά-σιγά θα δοκιμάζω την τεχνική και θα κάνω κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης και σε 3-4 εβδομάδες θα προπονηθώ κανονικά και θα δω αν θα νιώθω ενοχλήσεις. Ο γιατρός μου είπε ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, το οποίο είναι κάτι συνηθισμένο για τους αθλητές», μας λέει ο Απόστολος Παρέλλης.

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα

Το θετικό για τον Απόστολο Παρέλλη, είναι πως παρά το πρόβλημα, δεν αναμένεται να επηρεαστεί το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Ο αθλητής του ΓΣΠ σκοπεύει να δώσει κανονικά το παρών του στους ΑΜΚΕ στο Λουξεμβούργο στα τέλη Μαΐου, ενώ περιμένει και το πράσινο φως από τους διοργανωτές για τη συμμετοχή του στο Ντάιαμοντ Λιγκ στη Σαγκάη στις 18 Μαΐου.

«Ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες που θα γίνουν στη Μερσίνα της Τουρκίας (σ.σ. στα τέλη Ιουνίου). Εκεί θέλω να κατακτήσω μετάλλιο», λέει ο Παρέλλης, ο οποίος προέρχεται από τη 13η θέση στο αγώνισμα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η σεζόν του 2013 κορυφώνεται με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα, με τον Παρέλλη να κυνηγά το όριο πρόκρισης των 64 μέτρων.

Ξεκίνησε καλά

Πριν τεθεί εκτός προπονήσεων για μερικές εβδομάδες, ο Απόστολος Παρέλλης είχε μπει με πολύ θετικό τρόπο στη σεζόν του 2013. Ο Κύπριος δισκοβόλος έριξε 62.48μ. σε ημερίδα ρίψεων τον Μάρτιο στο ΓΣΠ, τη στιγμή που και οι πέντε ρίψεις του εκείνη την ημέρα ήταν σταθερά πάνω από 60 μέτρα. Το Παγκύπριο ρεκόρ στη δισκοβολία ανήκει στον Απόστολο Παρέλλη, με το 65.36μ. που πέτυχε τον Ιούνιο του 2012 στα Χανιά της Κρήτης.