Ο απολογισμός των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2016

Δεν τα κατάφεραν να βγουν στο βάθρο οι τρεις Κύπριοι άλτες που συμμετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Άμστερνταμ τον Ιούλιο. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης του ΓΣΠ είχε τρεις προσπάθειές στα 2.29 χωρίς επιτυχία και με 2.24μ. έμεινε στην 7η θέση. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου πήρε την ένατη θέση και ο Κυριάκος Ιωάννου την τελευταία. Και οι δυο τους είχαν τρεις φορές άκυρο στα 2.29 μέτρα.

 

Εν τω μεταξύ, νέο παγκύπριο ρεκόρ, με χρόνο 43.87, πέτυχε η γυναικεία ομάδα της σκυταλοδρομίας στην ημιτελική κούρσα 4Χ100. Ελένη Αρτυματά, Ραμόνα Παπαϊωάννου και οι αθλήτριες του ΓΣΠ Ολίβια Φωτοπούλου και Φιλίππα Φωτοπούλου πήραν την 9η θέση με μια εξαιρετική επίδοση.


Εκτός τελικού έμειναν η Ναταλία Ευαγγελίδου και ο Απόστολος Παρέλλης στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, στο Άμστερνταμ. Η Ναταλία Ευαγγελίδου έλαβε μέρος στα 800μ και προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος όπου τερμάτισε 8η με χρόνο 2.03.99. Κυνήγησε το όριο της Ολυμπιάδας αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Απόστολος Παρέλλης είχε βολή στα 61.89μ μένοντας στη 18η θέση της κατάταξης. Ο Παρέλλης έμεινε πίσω από τις επιδόσεις του και δεν προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας οπότε τώρα ρίχνει όλο το βάρος για τη προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς.


Ο ΓΣΠ συγχαίρει όλους τους αθλητές που εκπροσώπησαν την Κύπρο στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου.