Παγκύπριοι Εφήβων-Νεανίδων και Αγώνες του ΕΣΥΑΑ στο ΓΣΠ

Στο Εθνικό Στάδιο Στίβου στο ΓΣΠ, θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο 29 και 30 Απριλίου 2017, οι Παγκύπριοι Αγώνες Εφήβων-Νεανίδων και οι Αγώνες του ΕΣΥΑΑ, 10-12 χρόνων (πρωί Σαββάτου).

Στους 61ους Παγκύπριους Αγώνες Εφήβων και στους 48ους Παγκύπριους Αγώνες Νεανίδων θα λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από τους έξι Γυμναστικούς Συλλόγους μέλη της ΚΟΕΑΣ.

Οι Παγκύπριοι Αγώνες του ΕΣΥΑΑ εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος πάνω από 400 παιδιά τα οποία έχουν επιλεγεί μέσα από τους επαρχιακούς αγώνες. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ, ξεκίνησε το 1997 και μέσα από αυτό έχουν αναδειχθεί οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που στελεχώνουν σήμερα τις εθνικές ομάδες. Ξεχωρίζουν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ, ο πρωταθλητής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ και άλλοι σημαντικοί αθλητές. Τα επιλεγμένα παιδιά θα προωθηθούν στις Ακαδημίες των έξι γυμναστικών συλλόγων – μελών της ΚΟΕΑΣ και θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς πρωταθλητές στίβου.

Και οι δύο εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον ΓΣΠ.