Ο 2ος Μαραθώνιος Λευκωσίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου 2020 με σλόγκαν “Θα σε δω στο τέρμα”

Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ, στην παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, χορηγών, υποστηρικτών και των διοργανωτών, παρουσιάστηκε ο Μαραθώνιος Λευκωσίας. Ο 2ος Μαραθώνιος Λευκωσίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 16η Φεβρουαρίου 2020 με σλόγκαν “Θα σε δω στο τέρμα”.

Ο Μαραθώνιος Λευκωσίας όπως είναι ήδη γνωστό, συνδιοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό RuNicosia και τον Γυμναστικό Σύλλογο Παγκύπρια (ΓΣΠ) και φιλοξενεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου – UNIC Ημιμαραθώνιος Λευκωσίας. Στον αγώνα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι αθλητές των αθλητικών συλλόγων της Κύπρου που διαγωνίζονται για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο Μαραθώνιος Λευκωσίας που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών Δρ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Κ.Ο.Ε.Α.Σ. από τη φετινή χρονιά περιλαμβάνεται στο επίσημο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Καλεντάρι Στίβου. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πέραν του αγωνίσματος του Ημιμαραθωνίου, τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου, 10 και 5 χιλιομέτρων, και το ομαδικό/εταιρικό αγώνα RunCorporate 5 χιλιομέτρων. Ο Παιδικός Αγώνας για παιδιά μέχρι 12 χρόνων θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πάρκο Αθαλάσσης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα Κρις Γιανναράς, ευχαριστώντας την Αστυνομία Κύπρου και το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό της, παρουσίασε τη διαδρομή του αγώνα (η κινηματογραφημένη διαδρομή είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης – www.nicosiamarathonrun.com).

Η διαδρομή του αγώνα, με χώρο εκκίνησης και τερματισμού το κτίριο του Δημαρχείου Στροβόλου (επί της Λεωφόρου Στροβόλου), διέρχεται από τις κυριότερες λεωφόρους της πόλης:

 Λεωφόρος Στροβόλου
 Λεωφόρος Προεδρικού Μεγάρου
 Λεωφόρος Δημοσθένη Σεβέρη
 Λεωφόρος Γρίβα Διγενή
 Λεωφόρος Αρχαγγέλου
 Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος
 Λεωφόρος Αθαλάσσης
 Λεωφόρος Ιωσήφ Χατζηϊωσήφ

Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες έγινε εκ μέρους των διοργανωτών για τον σημαντικότατο ρόλο που επιτελεί ο Δήμος Στροβόλου, φιλοξενώντας την εκκίνηση και τερματισμό του αγώνα αλλά και την ποικιλόμορφη στήριξη που παρέχει στην διοργάνωση.

Ευχαριστίες στους Χορηγούς και Υποστηρικτές της Διοργάνωσης
 Χορηγός Επικοινωνίας Τηλεόραση Σίγμα και Συγκρότημα Δίας
 Στρατηγικοί Εταίροι
o Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
o Εταιρεία Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Λευκωσίας
o Δήμος Στροβόλου
 Νομικοί Σύμβουλοι
o Chrysostomides Advocates & Legal Consultants
 Χορηγοί
o Perskindol
o Όμιλος Πηλακούτας
o Zervos & Co Audit Firm
o Scaffolding Solutions

 Υποστηρικτές
o Αφοί Λανίτη
o Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
o Pizza Hut
o Υπεραγορές Ιωαννίδης
 Συνεργαζόμενοι Φορείς
o Αστυνομία Κύπρου
o Πολιτική Άμυνα
o ΑΠΟΕΛ
o Δρομείς Ομόνοιας Λευκωσίας
o ΕΥ ΖΗΝ
o Περικλής Δημητρίου
o Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων

Εκ μέρους της Κ.Ο.Ε.Α.Σ. παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της κύριος Αντώνης Γιωργαλλίδης, ενώ εκ μέρους του Γ.Σ.Π. ο κύριος Φοίβος Κωνσταντινίδης – Γενικός Διευθυντής.

 

Πληροφορίες για τον αγώνα και για τις εγγραφές που έχουν ήδη ξεκινήσει μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Λευκωσίας στην διεύθυνση www.nicosiamarathonrun.com και www.runicosia.com και στο τηλέφωνο 70088100.

 

2ος Μαραθώνιος Λευκωσίας
Θα σε δω στο τέρμα!